Mindfulness trainingen

Mindfulnesstrainingen voor volwassenen

Officieel gecertificeerd en geregistreerd bij de VMBN (Vereniging Mindfulness trainers in Nederland en Vlaanderen), categorie 1. Behaald in het Centrum voor Mindfulness.

Vergoeding vanuit de meeste aanvullende zorgverzekeringen:

Neem hiervoor contact met ons op, zodat we kunnen aangeven wat de vergoeding voor de betreffende verzekering is.

Tevens bestaat de mogelijkheid van het betalen in termijnen, waarin we samen de termijnen kunnen afspreken. Deze termijnen hoeven niet binnen de looptijd van de training afgerond te zijn.

Mindfulnesstrainingen voor kinderen in de leeftijden;

 • 5-8 jaar;
 • 9-12 jaar;
 • 13-15 jaar;
 • 16-18 jaar.

Ook individuele trainingen zijn mogelijk!

Officieel gecertificeerd kindertrainer met het certificaat AMT Kindertrainer, methode Eline Snel, behaald aan de Academie voor Mindful Teaching.

Vergoeding vanuit de gemeente

“Mindfulness voor jou” heeft een contract met de provincie Groningen.
Hierdoor wordt de training “Mindfulness voor kids!” volledig vergoedt door alle gemeenten binnen de provincie Groningen!

Hiervoor is een verwijsbrief nodig van de huisarts.

Inhoud van de training

De training ‘Mindfulness voor kids’ leert kinderen en jongeren om bewuster om te gaan met hun aandacht en met stressvolle gebeurtenissen. Hierdoor kunnen zij zich beter concentreren en beter met spanning en problemen omgaan, zowel op school als thuis.

Tijdens de training oefenen ze in vriendelijke opmerkzaamheid, ze oefenen om een hoofd vol gedachten tot rust te brengen en ze leren emoties en gedachten te begrijpen en accepteren. Kinderen herkennen veel bij elkaar tijdens de training, zowel leuke als minder leuke momenten. Ze geven elkaar tips, zoals bijvoorbeeld over het niet kunnen slapen. Dat is het leuke aan zo’n groepsproces.

Kinderen en jongeren integreren de oefeningen van Mindfulness elk op hun eigen manier en nemen dit mee in de rest van hun leven. Wat kinderen na het volgen van een Mindfulnesstraining aangeven is heel waardevol. Ze gebruiken de oefeningen bijvoorbeeld voor toetsen op school: ‘Het helpt me om rustiger te werken, (ook al vind ik rekenen nog steeds stom!)’. De één gebruikt het dus voor het slapen gaan, de ander bij toetsen en/of lastige situaties en emoties.

Door de training

 •  ontstaat rust;
 • hebben ze een betere concentratie;
 • hebben ze meer zelfvertrouwen;
 • hebben ze minder snel een oordeel;
 • ontstaat meer openheid;
 • is er meer vriendelijkheid, kinderen worden aardiger voor zichzelf en anderen;
 • worden ze zich meer bewust van hun impulsen en hun gedrag;
 • leren ze omgaan met hun (pieker)gedachten.

Ook wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het effect op kinderen en jongeren erg groot is, een jaar na de training nog steeds!

De training

Het is een 8 tot 10-weekse groepstraining, ingedeeld per leeftijdscategorie. Iedere week staat een ander thema centraal. Kinderen en jongeren leren snel, ze absorberen de training als een spons.

Mocht u willen weten of deze training geschikt is voor uw cliënt of uw kind, neem dan gerust contact met mij op! Voorafgaand aan de training houd ik altijd een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek waarin u vragen kunt stellen en we de situatie van uw kind kunnen bespreken.

Personal Care For You is er voor jou.

Benieuwd naar wat onze betrokken professionals voor jou kunnen betekenen?