Specialisaties:

  • Wandelcoaching
  • Systemisch werken

Mariska van der Gang

Met als basis de opleiding HBO Maatschappelijk werk en de HBO personeel en Arbeid, coach, begeleid en train ik al meer dan 20 jaar mensen met veel verschillende hulp- en begeleidingsvragen. De laatste 17 jaar deed ik dat bij Promens Care (voorheen de leite) in Assen, waar zorg en hulp geboden wordt aan mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een psychiatrisch ziektebeeld.

In 2017 besloot ik mijn werkervaring te gaan combineren met mijn hobby wandelen. In mijn persoonlijke leven heb ik ervaren hoe helend en helpend wandelen kan zijn. Ik volgde de basis opleiding tot wandelcoach bij het Coachbureau van Hilde Backus. Momenteel volg ik hier de nieuwe opleiding tot register wandelcoach. Na het afronden van deze opleiding in juli 2018 behoor ik tot de eerste lichting geregistreerde wandelcoaches van Nederland.

Wandelen brengt jezelf en je gedachten op gang en het geeft rust, ruimte en ritme. In de natuur vind je metaforen en het helpt associëren.

Mensen ervaren dat de natuur rust geeft en inspireert. Het helpt om sneller tot andere soms verrassende inzichten te komen en verbetert de concentratie en de aandacht. Naast elkaar bewegen en praten in de buitenlucht geeft een vrijer en prettiger gevoel dan tegenover elkaar tussen 4 muren gesprekken voeren.
Als wandelcoach ondersteun ik respectvol, met compassie en geduld, oplossings- en resultaatgericht.

Ik help graag wandelend mensen weer op gang, aansluitend bij eigen krachten, talenten, wensen en verlangens.