Contactherstel tussen ouder(s) en kind(eren)

De Berg van Herstel: Een Uniek Traject voor Contactverlies en Hechtingsproblematiek

Welkom bij De Berg van Herstel, een uniek hersteltraject ontworpen om kinderen en ouders te ondersteunen bij het aanpakken van contactverlies en hechtingsproblematiek. Ons traject maakt gebruik van een speciale spelmethodiek, begeleid door professionals die zijn gespecialiseerd in dit unieke herstelproces.

Wat is de Berg van Herstel?

Het hersteltraject met de spelmethodiek draait om het beklimmen van vier symbolische bergen:
– De Berg van Veilig Voelen
– De Berg van Verbinding
– De Berg van Liefde
– De Berg van Erkenning

Tijdens het traject worden kinderen en ouders begeleid in het verkennen van deze bergen en het herstellen van het contact. Contactherstel vraagt om inzet en betrokkenheid van zowel ouders als kind. Het is een reis waarbij ouders en kinderen samen stilstaan bij hun gedrag en patronen, waarbij zelfinzicht en zelfsturing worden gestimuleerd.

Hoe werkt het traject?

Het traject bestaat uit ongeveer tien tot twaalf sessies, waarbij bij voorkeur wordt gewerkt met ouders gezamenlijk. Indien nodig kan er ook apart met ouders worden gewerkt. Kinderen en jeugdigen hebben individuele sessies waarin ze met de vier bergen spelen en hun gevoelens en wensen verkennen.

Het traject begint met een uitgebreide intake, uitleg en nulmeting om de behoeften en doelen vast te stellen. Vervolgens wordt bij elke berg stilgestaan bij de opbouw van de sessies, waarbij maatwerk wordt geleverd afhankelijk van de complexiteit van de situatie.

Samen op weg naar herstel

Bij De Berg van Herstel geloven we in de kracht van samenwerking tussen ouders en kinderen. We bieden een veilige en ondersteunende omgeving waarin herstel kan plaatsvinden. Onze professionele begeleiders staan klaar om jullie te ondersteunen op deze bijzondere reis naar herstel.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe De Berg van Herstel jullie kan helpen om weer verbinding te vinden en te groeien als gezin.

Personal Care For You is er voor jou.

Benieuwd naar wat onze betrokken professionals voor jou kunnen betekenen?