Mindfulness in opvoeding en onderwijs (MIOO)

De 8-weekse MiO Training is voor alle ouders die hun kostbare leven voluit willen leven. Of je nu stress ervaart in je werk, turbulentie in je gezin of last hebt van piekeren, slapeloosheid, angstklachten of lichamelijke pijn, of als je juist wilt voorkomen dat je klachten krijgt: iedereen is welkom.

Doel van de training is:

• het ontwikkelen van zelfzorg voor ouders, om anders met de stress thuis om te leren gaan, d.m.v. reflectie oefeningen, meditaties, yoga oefeningen, theorie en uitwisseling van ervaringen rondom de oefeningen.
• het ontwikkelen van de “aandachtspier” door bewust te kijken, te luisteren en te voelen, zonder direct te hoeven reageren of erover te hoeven oordelen (naar jezelf en anderen).
• ontwikkelen van het vermogen om de werking van de geest (gedachten, gevoelens en lichamelijke signalen) bewust te worden en de vaak automatische reacties hierop te (h)erkennen en om te buigen naar bewuste, heilzame reacties.
• het ontwikkelen van zelfcompassie en compassie voor anderen

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Gedurende deze heleperiode ga thuis ook aan de slag met de oefeningen e.d. die tijdens de lessen ook behandeld zijn. Het oefenen in meer bewust aanwezig zijn bij wat je doet terwíjl je het doet, denkt of voelt is een belangrijk element.

Met behulp van de audiobestanden oefen je je geest in helder, stabiel en veerkrachtig worden. En ook vriendelijker, en minder reactief. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat je een persoonlijke innerlijke motivatie hebben om aan deze training mee te willen doen; wat wil ik graag leren en waarom ben ik hier.

Personal Care For You is er voor jou.

Benieuwd naar wat onze betrokken professionals voor jou kunnen betekenen?