Wandelcoaching bij Rouw en Verlies

Verlies hoort bij het leven
Het leven en de liefde kennen momenten van verlies en rouw, variërend van ingrijpende gebeurtenissen zoals overlijden, verhuizingen of echtscheidingen, tot het verlies van werk, gezondheid, vriendschap, relaties of dierbare bezittingen.

Rouwen is geen ziekte, maar het kan wel een diepgaande impact hebben op het welzijn. Tijdens het proces van het verwerken van verlies kunnen mensen obstakels tegenkomen. Dit kan gebeuren doordat verliezen zich opstapelen, doordat rouw tijdelijk wordt uitgesteld, of omdat het omgaan met bijbehorende emoties uitermate uitdagend kan zijn.

Het rouwproces kent geen handleiding; het lijkt eerder op een doolhof waarin iedereen zijn of haar eigen weg moet vinden. Rouwen is uniek en wordt door iedereen op een persoonlijke manier ervaren.

Desondanks zijn er gedeelde ervaringen die mensen tegenkomen op de kronkelende paden van het rouwdoolhof.

Als wandelcoach ben ik er om ondersteuning te bieden, dit vraagt om specifieke kennis, inzichten, empathie en vaardigheden.

Het starten van de ondersteuning door de wandelcoach is een belangrijke stap in jouw proces. De wandelcoach zal met jou bespreken hoe jullie samen kunnen beginnen, hoe er ruimte is om stil te staan bij het verlies dat je hebt ervaren, en hoe de coach jou kan begeleiden bij de gevoelens die je ervaart. Het uiteindelijke doel van de wandelcoach is om jou daadwerkelijk te ondersteunen bij het oppakken van jouw leven na het verlies.

Personal Care For You is er voor jou.

Benieuwd naar wat onze betrokken professionals voor jou kunnen betekenen?