Aandachttraining voor kinderen

De training ‘Mindfulness voor kids’ leert kinderen en jongeren om bewuster om te gaan met hun aandacht en met stressvolle gebeurtenissen. Hierdoor kunnen zij zich beter concentreren en beter met spanning en problemen omgaan, zowel op school als thuis.

Tijdens de training oefenen ze in vriendelijke opmerkzaamheid, ze oefenen om een hoofd vol gedachten tot rust te brengen en ze leren emoties en gedachten te begrijpen en accepteren. Kinderen herkennen veel bij elkaar tijdens de training, zowel leuke als minder leuke momenten. Ze geven elkaar tips, zoals bijvoorbeeld over het niet kunnen slapen. Dat is het leuke aan zo’n groepsproces.

Effecten van Mindfulness

Kinderen en jongeren integreren de oefeningen van Mindfulness elk op hun eigen manier en nemen dit mee in de rest van hun leven. Wat kinderen na het volgen van een Mindfulnesstraining aangeven is heel waardevol. Ze gebruiken de oefeningen bijvoorbeeld voor toetsen op school, waarbij de kinderen aangeven: ‘Het helpt me om rustiger te werken’.

De één gebruikt het dus voor het slapen gaan, de ander bij toetsen en/of lastige situaties en emoties.

Door de training:

– ontstaat rust;
– hebben ze een betere concentratie;
– hebben ze meer zelfvertrouwen;
– hebben ze minder snel een oordeel;
– ontstaat meer openheid;
– is er meer vriendelijkheid, kinderen worden aardiger voor zichzelf en anderen;
– worden ze zich meer bewust van hun impulsen en hun gedrag;
– leren ze omgaan met hun (pieker)gedachten.

Ook wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het effect op kinderen en jongeren erg groot is, een jaar na de training nog steeds!

Personal Care For You is er voor jou.

Benieuwd naar wat onze betrokken professionals voor jou kunnen betekenen?