Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

 ACT en MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Therapy) worden al de derde generatie gedragstherapie genoemd.

**Ervaren Wat ACT voor Jou Kan Betekenen**

Bij Acceptance and Commitment Therapy (ACT) draait het om een andere benadering dan cognitieve gedragstherapie (CGT). Waar CGT zich richt op het veranderen van gedachten, concentreert ACT zich op het transformeren van jouw relatie met die gedachten.

In ACT leer je je te richten op zaken die je direct kunt beïnvloeden, zoals jouw gedrag. In plaats van te proberen controle te krijgen over emoties en gedachten, omarm je een accepterende houding ten opzichte van deze innerlijke ervaringen. De kern van ACT is gebaseerd op de overtuiging dat het gevecht tegen onvermijdelijke zaken uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol leven.

Wat ACT concreet maakt, is de integratie van aandachtgerichte oefeningen (mindfulness). Daarnaast maken we gebruik van krachtige metaforen, een ondersteunende therapeutische relatie, praktische ervaringsoefeningen en zelfs een vleugje humor om een omgeving te creëren waarin jij kunt gedijen. Ontdek de concrete en praktische benadering van ACT en werk samen aan een leven dat écht betekenisvol voor jou is.

Personal Care For You is er voor jou.

Benieuwd naar wat onze betrokken professionals voor jou kunnen betekenen?